Συνηθισμένες ατάκες των ανδρών και τι σημαίνουν!


Ενώ η σχέση σου πήγαινε μια χαρά και πίστευες ότι εσύ και αυτός ήσασταν το τέλειο ζευγάρι του μήνα, εντελώς  ξαφνικά σηκώνεται και φεύγει χωρίς καν να καταλάβεις το γιατί και το πως.Όλα γίνονται τόσο γρήγορα που το μυαλό σου “θολώνει” και οποιαδήποτε δικαιολογία να σου δώσει εσύ θα την δεχτείς, παρόλο που ξέρεις ότι δε στέκει σαν δικαιολογίες.Στην πραγματικότητα σκέφτεσαι ότι αυτό που σου λέει είναι καλύτερο από το τίποτα, θα μπορέσεις να βρεις τουλάχιστον ένα τρόπο να του αποδείξεις ότι κάνει λάθος.Αυτές οι δικαιολογίες, όμως, που χρησιμοποιούν οι άντρες κάθε φορά για να ξεφύγουν από μια σχέση έχουν γίνει τόσο συνηθισμένες, που μόνο με το άκουσμα των πρώτων λέξεων ξέρεις την συνέχεια.Παρακάτω θα βρεις τις πιο καθιερωμένες ατάκες δικαιολογίες που χρησιμοποιούν οι άντρες και τι θέλουν να πουν με αυτές:

 1. «Άκουσα να λένε διάφορα για σένα και έχω ξενερώσει..»,ενώ προηγουμένως σου είχε πει ότι κανείς και τίποτα δε θα μπει τίποτα αναμεσά σας.Αυτό που θέλει είναι να μην βγει αυτός ο κακός και ρίχνει το φταίξιμο πάνω σου, που του έκρυψες “αλήθειες”.
 2. «Θέλω λίγο το χρόνο μου να σκεφτώ αν αυτή η σχέση αξίζει..», ενώ πριν μια μέρα σου έλεγε πόσο τέλεια είναι η σχέση σας και πόσο ευχαριστημένος είναι που την έχει.Με λίγα λόγια έχει βαρεθεί και προσπαθεί να πιάσει το θέμα κάπως φιλοσοφικά, μήπως έτσι σε πείσει ότι η σχέση σας είναι όντως βαρετή και το καταλάβεις πριν σου το πει αυτός.
 3. «Είμαι μπερδεμένος, δε ξέρω τι πραγματικά θέλω..», ενώ σου ισχυριζόταν ότι είσαι αυτό που έψαχνε.Εδώ σου λέει την αλήθεια, αλλά όχι φυσικά ολοκληρωμένη.Το παιδί έχει όντως μπερδευτεί δε ξέρει τι να διαλέξει: εσένα ή την γκόμενα που είδε τις προάλλες και του γυάλισε το μάτι;
 4. «Δε φταις εσύ, εγώ δεν είμαι και στα καλύτερα μου..», ενώ προηγουμένως σου έλεγε ότι αυτή είναι η καλύτερη φάση της ζωής του επειδή είναι μαζί σου.Έχει που έχει τις σκοτούρες του (λέμε τώρα), έχει και εσένα να του τα “πρήζεις” που δε βγαίνετε κάθε μέρα και που μιλάτε μια στο τόσο.Συμπέρασμα: το άτομο αυτό δε θέλει δεσμεύσεις, το πολύ κανένα γαμησάκι να του φτιάξει τη διάθεση.
 5. «Δεν έχω χρόνο για σχέση, πολλά προβλήματα – “τρεχάματα”…» ενώ σου είχε εκμηρευστεί ότι μαζί θα κάνετε το “γύρω του κόσμου”.Εδώ θα λέγατε ότι είναι ανάλογο με το προηγούμενο, υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά.Εκεί όντως δεν έχει ορέξεις για σχέσεις και ιστορίες, εδώ όμως τις έχει αλλά όχι μαζί σου.Αν λοιπόν σου πει και ΄σένα την ατάκα δεν έχω το χρόνο σημαίνει ότι πολύ απλά δε μπορεί να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα.Μαζί σου ή με την άλλη…οπότε στο λέει πλαγίως ότι διαλέγει την άλλη.
 6. «Δεν είναι αυτό που νομίζεις, απλά η κοπέλα είχε ένα πρόβλημα και την βοηθάω να ξεχαστεί..», ενώ πριν καμιά ωρίτσα σου είχε πει ότι είσαι η μοναδική γυναίκα της ζωής του.Εδώ δε χρειάζεται να σου πει και κάτι για να χωρίσετε, έχεις μάτια και βλέπεις ότι προφανώς δεν ήθελε να ξέρεις ότι είχες πάρει πόντους.
 7. «Δεν σου αξίζω, είσαι καλύτερη από εμένα, αξίζεις πολλά περισσότερα..», ενώ στην ουσία είσαστε στα ίδια “επίπεδα” και δεν υπάρχουν “σημάδια” κατωτερότητας.Εδώ δύο πράγματα ισχύουν: α) έχει όντως πρόβλημα και πιστεύει ότι δεν είναι αντάξιος σου  ή β) πολύ απλά πιστεύει ότι έτσι θα σε πείσει ότι όντως αξίζεις κάτι καλύτερο ,ώστε να χωρίσετε χωρίς πολλούς τσακωμούς και “αγγαρείες”.
 8. «Δε σου προσφέρω όσα θα ήθελα..», ενώ περνάτε μια χαρά και δε του ζητάς τίποτα παραπάνω.Εδώ προσπαθεί για άλλη μια φορά να σε πείσει ότι δε φταις εσύ αλλά αυτός που δε μπορεί να σου δώσει παραπάνω απ΄ότι έχει.Μόνο που ξεχνάει ένα πράγμα ότι δε θες τίποτα άλλο παρά μόνο από την ειλικρίνεια του και την αληθινή του αγάπη .Όλα τ΄άλλα (που ισχυρίζεται ότι δε μπορεί να σου προσφέρει) είναι είτε περιττά είτε επίπλαστα πράγματα, για να έχει φυσικά μια δικαιολογία να την “κάνει” χωρίς πολλά πολλά…
 9. «Δεν ταιριάζουμε, είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους..», ενώ μόλις κλείσατε 2 χρόνια σχέσης.Για να σου πετάει αυτή την ατάκα και μάλιστα μετά από τόσο καιρό σημαίνει ότι α)έχει διανοητικό πρόβλημα και παίρνει μπρος μετά από δύο χρόνια β) αποφάσισε ότι αξίζει ο ίδιος περισσότερα και εσύ δε μπορείς να του τα προσφέρεις.
 10. «Δε προχωράει άλλο η σχέση μας..», ενώ δεν υπήρξε ούτε μια φορά κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας.Εδώ απλούστατα θέλει να σου πει: “Πνίγομαι από τη σχέση μας και δε σε αντέχω άλλο.” Απλά προτίμησε να στο πει με τον ευγενικό τρόπο.
 11. «Δε θέλω να σταθώ εμπόδιο στη ζωή σου, έχεις πράγματα να κάνεις..», ενώ βγαίνατε μια φορά στο τόσο και είχες μια ζωή ελεύθερο χρόνο.Αυτό που θέλει να σου πει είναι: “Σε έχω βαρεθεί/κερατώσει και καλύτερα να το πάρεις χαμπάρι και να προχωρήσεις στη ζωή σου.”
 12. «Έχει χαθεί η μαγεία ανάμεσά μας..», ενώ σου τόνιζε πόσο ερωτευμένος είναι μαζί σου και πόσο σε λατρεύει.Και τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε και μας το λες έτσι;Μήπως να φέρουμε την μαγική σκόνη;Πες το στα ίσα αυτό που θέλεις: “Σε βαρέθηκα και δε γουστάρω άλλο τη σχέση μας.” και άσε τις μαγείες και τις νεράιδες στα παραμύθια.

Όπως λέει και η Margaret Thatcher:
“Άν θες να ειπωθεί κάτι ρώτα έναν άντρα,αν θες να γίνει κάτι ρώτα μια γυναίκα.”

2 thoughts on “Συνηθισμένες ατάκες των ανδρών και τι σημαίνουν!

 1. χααααααααααχααααααααααααχα!Ελενάκι…ε,αυτά τα ξέρω από πρώτο χέρι,καθότι μου τα κανε,κατά κόρων ο μαλάκας ο πρώην μου (ε,αυτός με τις περίεργες αναπάντητες ξέρεις)…ο άχρηστος…ποτέ δε μου το λεγε ξεκάθαρα ότι ήθελε να χωρίσουμε,πάντα απ’έξω,απ’έξω μου το φερνε..ο παλιόμαλάκας…πο-τέ δε κατάλαβα,γι α τί έκανε,αυτή τη μαλακία φοβόταν μη με πλυγώσει? σιγά μωρέ!!…ή μήπως πίστευε ότι εγώ,θα κοβα τις φλέβες μου? σιγά μην τις έκοβα!!!!!!!!!!!!δεν ήταν κι ο έρωτας της ζωής μου…αλλά αυτά τα ξέρω,πάντως και πιστέυω θα πρέπει να τα ψάξει σε βάθος κάποια κοπέλα εάν τις συμβούν να μη τα περνάει έτσι στο ‘ντούκου’….

 2. Χαζεύοντας στο net βρήκα το blog σου Ελένη και αφού είχα χρόνο για σκότωμα, και μιας και μαρέσει να βλέπω πως σκέφτονται οι γυναίκες για μας διάβασα τα άρθρα σου και αρκετά σχόλια.

  Αλλά το παρών άρθρο μου δημιούργησε πολύ αρνητική εικόνα. Δεν θα κάνω εικασίες και δεν θα κρίνω την τόση επιθετικότητά σου και την μονόπλευρη σκέψη σου αλλά επέτρεψέ μου να διατυπώσω τις αντιρρήσεις μου! θέλω να το κάνω αυτό γιατί δημιουργείς λάθος εντυπώσεις και το άρθρο αν το διαβάσει κάποια κοπέλα που μπορεί να είναι σε μια Α ψυχολογική κατάσταση και ζώντας καταστάσεις, ίσως δημιουργηθούν καταστρεπτικές συνέπειες. έτσι ρόλο παίζει ΚΑΙ ο τρόπος που τα λέει κάποιος αλλά ΚΑΙ το συναισθηματικό του υπόβαθρο στη σχέση.

  1.«Άκουσα να λένε διάφορα για σένα και έχω ξενερώσει..»,ενώ προηγουμένως σου είχε πει ότι κανείς και τίποτα δε θα μπει τίποτα αναμεσά σας.Αυτό που θέλει είναι να μην βγει αυτός ο κακός και ρίχνει το φταίξιμο πάνω σου, που του έκρυψες “αλήθειες”.

  Θα δώσω ένα παράδειγμα, γιατί δεν είναι ολοκληρωμένα σωστή η παραπάνω παράγραφος. Αν σου πει κάποιος ότι ο σύντροφός σου ίσος ξενοκοιτάει, και εσύ του έχεις εμπιστοσύνη, θα πεις του άλλου άντε και κουρέψου δεν παίζει. όμως δεν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει και να εμπιστεύεται και να μην του μπουν έστω και λίγο ψήλοι στα αυτιά ότι όντως μπορεί να ξενοκοιτάει ο σύντροφός του. θες από ζήλεια? θες έτσι είναι ο άνθρωπος?

  Οπότε το έχω ξενερώσει μπορεί να μη σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό, αλλά κάτι που προσπαθεί να κάνει ο άλλος (έστω ίσος και με λάθος τρόπο) για να χτυπήσει ένα κουδουνάκι στο ταίρι του.
  στο κάτω κάτω δεν θάταν καλύτερο να σκεφτούμε ότι μήπως οι φήμες που ακούει τελικά δεν είναι τοσο φήμες, και ότι όντως δεν είσαι τόσο τέλεια απένταντί του όσο νομίζεις?

  2.«Θέλω λίγο το χρόνο μου να σκεφτώ αν αυτή η σχέση αξίζει..», ενώ πριν μια μέρα σου έλεγε πόσο τέλεια είναι η σχέση σας και πόσο ευχαριστημένος είναι που την έχει.Με λίγα λόγια έχει βαρεθεί και προσπαθεί να πιάσει το θέμα κάπως φιλοσοφικά, μήπως έτσι σε πείσει ότι η σχέση σας είναι όντως βαρετή και το καταλάβεις πριν σου το πει αυτός.

  ε αν στο είχε πει μια μέρα πριν ναι είναι μαλακία, αν στο είχε πει καιρό ή χρόνια πριν τότε για κοίτα τι παίχτηκε αυτό το καιρό και του άλλαξε γνώμη.

  3.«Είμαι μπερδεμένος, δε ξέρω τι πραγματικά θέλω..», ενώ σου ισχυριζόταν ότι είσαι αυτό που έψαχνε.Εδώ σου λέει την αλήθεια, αλλά όχι φυσικά ολοκληρωμένη.Το παιδί έχει όντως μπερδευτεί δε ξέρει τι να διαλέξει: εσένα ή την γκόμενα που είδε τις προάλλες και του γυάλισε το μάτι;

  για μένα ο άνθρωπος κάθε μέρα αλλάζει. έστω και λίγο. στο τέλος κάθε έτους ζωής του, αυτό το λίγο της κάθε μέρας συσορέυεται οπότε γίνεται πολύ. πόσο μάλλον αν διαδραματίζονται και σημαντικά γεγονότα στη ζωή του. οπότε δεν σημένει απαραίτητα ότι δεν ξέρει αν θέλει άλλη ή εσένα. μπορεί να μπερδεύτηκε γιατί μπορεί να μην ξέρει σαν θέλει πια εσένα όπως έχεις γίνει τώρα ή εσένα όπως ήσουν παλιότερα.

  4.«Δε φταις εσύ, εγώ δεν είμαι και στα καλύτερα μου..», ενώ προηγουμένως σου έλεγε ότι αυτή είναι η καλύτερη φάση της ζωής του επειδή είναι μαζί σου.Έχει που έχει τις σκοτούρες του (λέμε τώρα), έχει και εσένα να του τα “πρήζεις” που δε βγαίνετε κάθε μέρα και που μιλάτε μια στο τόσο.Συμπέρασμα: το άτομο αυτό δε θέλει δεσμεύσεις, το πολύ κανένα γαμησάκι να του φτιάξει τη διάθεση.

  όπως και παραπάνω ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ των δύο προτάσεων παίζει ρόλο, καθώς και αν όντως είναι εσωστρεφείς και κάποια προβλήματα δεν στα λέει. δεν λέω ότι είναι καλό αλλά μην εστιάζεις αμέσως ότι θέλει άλλα γαμησάκια.

  5.«Δεν έχω χρόνο για σχέση, πολλά προβλήματα – “τρεχάματα”…» ενώ σου είχε εκμηρευστεί ότι μαζί θα κάνετε το “γύρω του κόσμου”.Εδώ θα λέγατε ότι είναι ανάλογο με το προηγούμενο, υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά.Εκεί όντως δεν έχει ορέξεις για σχέσεις και ιστορίες, εδώ όμως τις έχει αλλά όχι μαζί σου.Αν λοιπόν σου πει και ΄σένα την ατάκα δεν έχω το χρόνο σημαίνει ότι πολύ απλά δε μπορεί να είναι σε δύο μέρη ταυτόχρονα.Μαζί σου ή με την άλλη…οπότε στο λέει πλαγίως ότι διαλέγει την άλλη.

  αν έχεις κατανοήσει τα παραπάνω σχόλιά μου κάνε παραλληλισμούς και σε αυτή την παράγραφο.

  6.«Δεν είναι αυτό που νομίζεις, απλά η κοπέλα είχε ένα πρόβλημα και την βοηθάω να ξεχαστεί..», ενώ πριν καμιά ωρίτσα σου είχε πει ότι είσαι η μοναδική γυναίκα της ζωής του.Εδώ δε χρειάζεται να σου πει και κάτι για να χωρίσετε, έχεις μάτια και βλέπεις ότι προφανώς δεν ήθελε να ξέρεις ότι είχες πάρει πόντους.

  μοναδική γυναίκα της ζωής του δεν σημένει είμαι σε μοναστήρι με Ηγουμένη εσένα. αλλά επειδή πραγματικά πιστεύω πως πραγματική στενή φιλία μεταξύ άντρας και γυναίκας ΔΕΝ υφίσταται, μαγκιά σου είναι να μην δει την φίλη ερωτικά και απλά να την βοηθήσει στο πρόβλημά της, όχι στο κρεβάτι.

  7.«Δεν σου αξίζω, είσαι καλύτερη από εμένα, αξίζεις πολλά περισσότερα..», ενώ στην ουσία είσαστε στα ίδια “επίπεδα” και δεν υπάρχουν “σημάδια” κατωτερότητας.Εδώ δύο πράγματα ισχύουν: α) έχει όντως πρόβλημα και πιστεύει ότι δεν είναι αντάξιος σου ή β) πολύ απλά πιστεύει ότι έτσι θα σε πείσει ότι όντως αξίζεις κάτι καλύτερο ,ώστε να χωρίσετε χωρίς πολλούς τσακωμούς και “αγγαρείες”.

  συμφωνώ.

  8.«Δε σου προσφέρω όσα θα ήθελα..», ενώ περνάτε μια χαρά και δε του ζητάς τίποτα παραπάνω.Εδώ προσπαθεί για άλλη μια φορά να σε πείσει ότι δε φταις εσύ αλλά αυτός που δε μπορεί να σου δώσει παραπάνω απ΄ότι έχει.Μόνο που ξεχνάει ένα πράγμα ότι δε θες τίποτα άλλο παρά μόνο από την ειλικρίνεια του και την αληθινή του αγάπη .Όλα τ΄άλλα (που ισχυρίζεται ότι δε μπορεί να σου προσφέρει) είναι είτε περιττά είτε επίπλαστα πράγματα, για να έχει φυσικά μια δικαιολογία να την “κάνει” χωρίς πολλά πολλά…

  ναι εσείς οι γυναίκες μόνο αληθινή αγάπη θέλετε, τίποτε άλλο. εντάξει με έπεισες.

  9.«Δεν ταιριάζουμε, είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους..», ενώ μόλις κλείσατε 2 χρόνια σχέσης.Για να σου πετάει αυτή την ατάκα και μάλιστα μετά από τόσο καιρό σημαίνει ότι α)έχει διανοητικό πρόβλημα και παίρνει μπρος μετά από δύο χρόνια β) αποφάσισε ότι αξίζει ο ίδιος περισσότερα και εσύ δε μπορείς να του τα προσφέρεις.

  συμφωνώ αλλά βάλε και γ) αυτό που έλεγα πριν περί αλλαγής του ανθρώπου. και πως μπορεί να τον απασχολούσε καιρό και δεν στο έλεγε. καθώς και ότι δ) μπορεί να έβγαλε αυτό το συμπέρασμα, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό να ζείτε σε διαφορετικούς κόσμους.

  10.«Δε προχωράει άλλο η σχέση μας..», ενώ δεν υπήρξε ούτε μια φορά κάποιο πρόβλημα στη σχέση σας.Εδώ απλούστατα θέλει να σου πει: “Πνίγομαι από τη σχέση μας και δε σε αντέχω άλλο.” Απλά προτίμησε να στο πει με τον ευγενικό τρόπο.

  το ότι δεν υπήρξε ούτε μια φορά πρόβλημα στη σχέση δεν σημένει και όλας ότι αυτή η σχέση δεν ήταν προβληματική.

  11.«Δε θέλω να σταθώ εμπόδιο στη ζωή σου, έχεις πράγματα να κάνεις..», ενώ βγαίνατε μια φορά στο τόσο και είχες μια ζωή ελεύθερο χρόνο.Αυτό που θέλει να σου πει είναι: “Σε έχω βαρεθεί/κερατώσει και καλύτερα να το πάρεις χαμπάρι και να προχωρήσεις στη ζωή σου.”

  αλλά μάλλον θέλει να σου πει ότι ασχολήσει και όλο με τις φίλες σου και με τους φίλους σου και ότι είσαι στον κόσμο σου.

  12.«Έχει χαθεί η μαγεία ανάμεσά μας..», ενώ σου τόνιζε πόσο ερωτευμένος είναι μαζί σου και πόσο σε λατρεύει.Και τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε και μας το λες έτσι;Μήπως να φέρουμε την μαγική σκόνη;Πες το στα ίσα αυτό που θέλεις: “Σε βαρέθηκα και δε γουστάρω άλλο τη σχέση μας.” και άσε τις μαγείες και τις νεράιδες στα παραμύθια.

  ε ναι αμα έχεις καταντήσει μια επαναλαμβανόμενη ρουτίνα ή μια επίπεδη μιζέρια λογικό είναι. (αυτό ισχύει είτε για τον άντρα είτε για τη γυναίκα).

  Περιμένω να μου επιτεθεί τώρα όλο το φεμινιστικό κίνημα του blog αλλά προς υπεράσπιση μου θέλω να πω πως δεν έγραψα οτιδήποτε για να σε ειρωνευτώ αλλά για να προστατέψω οποιαδήποτε διαβάσει το ελλιπές κατ’ εμέ άρθρο και σχηματίσει λάθος συμπεράσματα.

  Έχω βαρεθεί να διαβάζω και να ζω πλεκτάνες και κόλπα σε σχέσεις. Αν ήμασταν όλοι ειλικρινείς και ξεκάθαροι απέναντι στο σύντροφό μας δεν θα φθείρονταν οι σχέσεις και θα ήμασταν πιστεύω πιο ολοκληρωμένοι.

  καλή συνέχεια από μένα 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s