Τι ψάχνουν οι άντρες σε μια σοβαρή σχέση ;

4 Aug

Мετά από τόσες συμβουλές που έχεις διαβάσει ή κάποιες “θεωρίες” που θα έχεις ακούσει για τους άνδρες, σχετικά με το τι πραγματικά θέλουν από μια γυναίκα σε μια κανονική σχέση, θα σου είναι προφανώς δύσκολο να καταλάβεις τι είναι τελικά αυτό που θέλουν και να πράξεις ανάλογα.Το θέμα είναι ότι οι άντρες σε μια σοβαρή σχέση (στην οποία και θέλουν να βρίσκονται) είναι 2 τα σημαντικά πράγματα που αναζητούν από τις γυναίκες:

1) Να τους εμπιστεύονται σε όλους τους τομείς και να μη φοβούνται μήπως λέει ψέμματα για το που βρίσκεται ή για το που πηγαίνει.Αυτό μας οδηγεί στο ότι δε θέλουν ανούσιες ζήλειες και καπρίτσια χωρίς λόγο.Γιατί όταν του παραπονιέσαι κάθε λεπτό για κάθε φορά που πιστεύεις ότι σου λέει ψέμματα ή όταν κάτι (οτιδήποτε) δε σ΄αρέσει, στο τέλος θ΄αρχίζει να βλέπει την ανασφάλεια που έχεις γι΄αυτόν.Επομένως δε θα ΄ναι (αργότερα) ούτε και αυτός σίγουρος για το αν θα πρέπει να σε εμπιστευτεί και “αφεθεί” στη σχέση.Εμείς ,αντιθέτως, αυτό που θέλουμε απλά για να εμπιστευτούμε κάποιον είναι να βρούμε κάτι που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε αυτήν την εμπιστοσύνη.Για παράδειγμα αν ο άντρας κρατάει με συνέπεια την υπόσχεσή του, τότε η κοπέλα του θα μπορούσε να το χρησιμοποιούσε ως ένα «στήριγμα» ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί.Η γυναίκα θέλει δηλαδή να βλέπει τον άντρα της να εκπληρώνει τις υποσχέσεις του και όχι απλά ν΄ακούει λόγια του αέρα.Έτσι με το που δει ότι τα λόγια του γίνονται στην ουσία πράξεις, η εμπιστοσύνη προς αυτόν απλά θα ακολουθήσει φυσικά.Το μόνο που χρειάζεται είναι να την βοηθήσει να τον εμπιστευτεί, ώστε να του δώσει

αυτό που θέλει!

2) Το δεύτερο πράγμα που θέλουν οι άντρες είναι να βρουν εκτός από την εμπιστοσύνη (σε μια γυναίκα) μια «αδερφή ψυχή» και παράλληλα μια «φίλη».Με λίγα λόγια αναζητούν εκτός από μια «ερωμένη» και μια κοπέλα που θα μπορούσε να τους στηρίξει και να τους συμβουλέψει σε όποιο θέμα τους απασχολεί, όπως ακριβώς θα έκανε κάποιος φίλος-η του ή κάποιο δικό του άτομοΚαθώς επίσης και κάποια που θα μοιραζόταν τις ελπίδες και τα όνειρα μαζί του.Αυτό δείχνει, επίσης, ότι δε θέλουν μία απλή σχέση αλλά και κάποιον με τα ίδια κοινά και με ίδια άποψη γνώμης (στα περισσότερα τουλάχιστον θέματα).Με αυτό το τρόπο, το ζευγάρι έρχεται όλο και πιο κοντά και νιώθω πιο άνετα προς το κοινωνικό του περιβάλλον.(Εφόσον η ίδια η κοπέλα του τον αποδέχεται γι΄αυτό που είναι και «συμφωνεί» κατά κάποιο τρόπο μαζί του, δεν έχει τι να “φοβηθεί” για το έξω κόσμο.)Η σιγουριά για τον εαυτό του είναι πιο μεγάλη τώρα και αυτό είναι ακριβώς που χρειάζεται.:Κάποιον που δε θα του πηγαίνει συνέχεια κόντρα και θα του λέει ότι οτιδήποτε κάνει είναι λάθος και καταστροφικό, αλλά αντιθέτως χρειάζεται κάποιον που θα τον υποστηρίζει σε οποιοδήποτε “βήμα” του.

One Response to “Τι ψάχνουν οι άντρες σε μια σοβαρή σχέση ;”

 1. σωστά μέχρι εδώ αλλά η διατύπωση νομίζω οτι κάτι κρύβει.. September 16, 2010 at 6:41 pm #

  εμπιστοσύνη, ναι.. οκ..να μην είν η άλλη σαν την παρατημένη γυναικούλα και σε ζαλίζει κάθε φορά. αλλά και εμπιστοσύνη στα οικονομικά. αν φτάσει η άλλη να σου μετράει τα λεφτά στην τσέπη και στην τράπεζα δεκάρα-δεκάρα για να δει να έκανες κανα δώρο πουθενά, ή κάθεται και ψυρίζει το σακάκι για αν μην βρει καμιά ξανθιά τρίχα, τότε τι να πεις; είν να την λυπάσαι. Άσε που μετά εκτός οτι δεν αποδίδει καθόλου σεξουαλικά γιατί δεν μπορεί να δωθεί ολόψυχα παίρνει και μια χαζή έκφραση που σε κάνει να γελάς μέχρι δακρύων και έτσι ούτε και ο άντρας να αποδίδει..
  και μετά ρε παιδιά.. πως να την βοηθήσει να τον εμπιστευτει αν κι αυτή δεν θέλει γιατί πιστεύει τυφλά οτι μπορεί να την απατά βασισμένη στο οτι ο πρώην της (ή κάποιας φίλης της) την απάτησε. Είναι μερικά πράγματα που κάπου πρέπει αρχικά να δίνουμε λίγο τυφλή πίστη. όπως μια επένδυση, δεν ξέρεις τι θα σου φέρει πίσω αλλά παρόλα αυτά ρισκάρεις.

  Και μετά ρε παιδιά… τι αδερφή ψυχή μου λέτε;
  Δηλαδή μονο για το κρεβάτι θέλετε να είσαστε; να μην πούμε καμιά κουβέντα σαν άνθρωποι; να μην ξέρει ο ένας τα κουμπιά του άλλου; αν τα ξέρεις τότε με τον καιρό ο ένας πάιρνει και στοιχεία απ τον χαρακτήρα του άλλου και αλλάζουν και οι δύο προς κάτι καινούριο σαν προσωπικότητες. Αν δεν δείξει η άλλη εμπιστοσύνη σε βασικά θέματα τότε μάλλον οτι δεν έχουν ταιριάξει. Αν του πηγαίνει κόντρα, και αυτό ισχύει και για την περίπτωση του άντρα προς την γυναίκα, τότε απλά σημαίνει οτι τον θέλει απλά για να έχει έναν δίπλα της για να καλύπτει μερικές ανάγκες της και να δείχνει οτι τα έχει με κάποιον.

  και φυσικά αυτά συμβαίνουν πιο πολύ στις πόλεις που παίζουν επιλογές γιατί στην επαρχεία ο άντρας δυστυχώς ακόμα βρίσκει την γυναίκα που θα του λύσει το σεξουαλικό πρόβλημα και η γυναίκα τον άντρα που θα παντρευτεί για να κάνει παιδιά και να μην λένε οι συγχωριανοί οτι έμεινε στο ράφι..
  οπότε τι θέλει ο άντρας απ την γυναίκα όσο πιο πολύ πάμε στην ύπαιθρο γίνεται πιο πολύ στο στυλ του 1930…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: